Nieuws

April 26, 2022

Vroeg in de markt met low chill ras

Fresh Forward heeft onlangs z’n eerste low chill ras voor Noord-Europa gelanceerd waarvan de aardbeien wordenverhandeld onder de merknaam Zadira®. Van een low chill ras kan je heel vroeg in het voorjaar aardbeien plukken, zonder belichting. De oogst van Zadira® aardbeien sluit mooi aan op die van Sonata uit belichte teelt. Het ras heeft heel wat mooie eigenschappen en een breed oogstvenster. Een low chill ras vraagt wel specifieke teeltcondities.

April 26, 2022

Kleinfruit actueel 14/3/2022

De vroege stookteelten onder assimilatiebelichting bevinden zich, afhankelijk van de plantdatum en het belichtingsregime, begin tot midden pluk. Mede door de hoge energiekosten is dat gemiddeld toch een weekje later dan vorig jaar. Het betreft veelal een vroege stookteelt met Sonata. Helaas blijft de uitval door Phytophthora cactorum bij dit ras kopzorgen opleveren. In deze teelten wordt dan ook geleidelijk aan meer Sonsation geplant.

March 23, 2022

Open dagen Fresh Forward

Op dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart hebben wij onze Internationale open dagen met bezoekers van uit heel Europa en donderdag 31 maart hebben wij onze Duitse dag.